BRAD BROOKS – GOD SAVE THE CITY

Acht jaar is het geleden dat ik toen het album “Harmony Of Passing Light” van singer-songwriter en gitarist Brad Brooks uit San Francisco, Californië op deze pagina’s aan u mocht voorstellen. Het was destijds zijn derde soloplaat waarvoor hij op onze lof mocht rekenen voor zijn melodieuze en vlot in het gehoor liggende popliedjes. Zijn debuutalbum “Sanctified Into Astroglide” dateerde al van 2000 en de tweede plaat kwam er pas zeven jaar later in 2007 met het album “Spill Collateral Love”.

Het is blijkbaar een gekend gegeven dat we lang moeten wachten op een nieuwe plaat van Brad Brooks want na zijn derde cd in 2012 was er alweer een periode van acht jaar vooraleer nu zijn vierde plaat “God Save The City” op onze recensietafel is beland. Hij heeft daarvoor echter een heel goede reden want 5 jaar geleden werd er bij hem keelkanker vastgesteld waarvan hij inmiddels gelukkig maar volledig hersteld is.

Op “God Save The City” staan twaalf nieuwe nummers die hij allemaal zelf heeft geschreven in die voorbije vijf jaar waarin hij ook zijn intact gebleven zangstem terug kon vinden. Voor de instrumentale begeleiding bij de opname van deze tracks kon hij rekenen op gitaristen Erik Schramm en Pie Fiorentino, toetsenist Adam Rossi, bassist Joey Dibono en drummer Andrew Griffin, terwijl de dames Vicki Randle en Loralee Christensen voor de backing vocals bij enkele nummers zorgden.

Enkele songs zijn powerpop- en rocknummers met de albumtiteltrack “God Save The City” (zie 1e video) als referentietrack en “Lee Marvin’s Uzi”, “Do The Same For Me”, “Heartbreak Of Fools” en “Burn It Off” als andere songs in deze muziekstijlen. Maar ze worden op het album regelmatig afgewisseld door een wat rustigere ballad zoals “Feel The Might”, “Why Do You Hurt” (zie 2e video), “The Chance”, “Millionaires”, “Angel Of Angles” en slotsong “Scared I Was” over zijn angsten over de sterfelijkheid na het vernemen van zijn ziekte.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mouth Magic Music

video